Waarom voedsel drogen

Waarom zou je voedsel gaan drogen?

Voedsel drogen is een van de manieren om voedsel te kunnen bewaren voor langere tijd.

Het is de goedkoopste manier van het bewaren / conserveren van voedsel. Dit lijkt niet zo te zijn, maar afhankelijk van je energie leverancier en het verbruik van de dehydrator hangen de kosten ongeveer op € 0,05 – € 0,20 per uur. Dat houdt dus in, dat als de droger 10 uur aan staat je € 2,- kwijt zou zijn om veel voedsel te drogen. Daarvoor kun je niet wecken 🙂

Gedroogd fruit, groenten, vlees en vis nemen heel weinig ruimte in beslag en kosten na het drogen niets meer, dit in tegenstelling tot een diepvrieser.

Gedroogd fruit is een perfecte vervanger voor snoepgoed. Kinderen zullen het heerlijk vinden. Het is namelijk altijd zoeter dan het originele fruit omdat het water er aan is ontrokken en het suiker daardoor meer geconcentreerd is

Het makkelijkste is om het voedsel in te kopen in de zomer als groente en fruit goedkoop zijn en in de dehydrator te stoppen en hierdoor langer houdbaar te maken. Ook kan wat u in de tuin kweekt worden gedroogd zodat niet alles opeens moet worden opgegeten of worden verdeeld.

Al met al dus wel voordelen aan het drogen van voedsel.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *